Nieuwsarchief van Fanfare Sint Jan - Leijenbroek

Jeugdig succes
Op zondag 27 januari hebben drie van onze slagwerkleerlingen deelgenomen het Solistenconcours Regio Zuid van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Thijmen nam deel in de vijfde divisie op kleine trom en behaalde met 81 punten een eerste prijs. Stijn nam ook deel in de vijfde divisie op kleine trom en behaalde een eerste prijs met 81 punten. Joep nam deel in de eerste divisie op marimba en behaalde met 82 punten een eerste prijs.

Allemaal van harte gefeliciteerd met deze resultaten!


(05-02-2019)

Nieuwjaarsconcert 6 januari
Ons traditionele nieuwjaarsconcert vindt plaats op zondag 6 januari. Fanfare Sint Jan nodigt u van harte uit om samen het nieuwe jaar in te luiden. Fanfare en slagwerkgroep verzorgen een gevarieerd programma, dit jaar in een ander jasje dan u van ons gewend bent.
Het eerste kopje koffie krijgt u aangeboden door fanfare Sint Jan.
Aanvang: 14:00 uur in de fanfarezaal van Leyenbroek, Leyenbroekerweg 105.
Let op: het tijdstip wijkt af van voorgaande jaren!
(14-12-2018)

Kerstkaart 2018


(20-12-2018)

Kerstconcert

Op zondagmiddag 9 december 2018 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een Kerstconcert in de Johanneskerk, gelegen aan de Monseigneur Vranckenstraat 9, 6134 AJ Sittard. U kunt deze middag genieten van koorzang en fanfaremuziek.
Ook zullen er kerstliederen gezongen worden waarmee u in de kerststemming kunt komen.
Het concert zal verzorgd worden door het St.-Petruskoor uit Sittard (o.l.v. Arno Kerkhof) en Fanfare Sint Jan Sittard- Leyenbroek (o.l.v. Ad Triepels).

De toegang van het concert is gratis.

De vrije gave, welke ten zeerste op prijs wordt gesteld, is bestemd voor de restauratie en nieuwbouw van het orgel uit het Franse Klooster.

U bent van harte welkom!
(9-12-2018)


(14-11-2018)

Voorjaarsconcert 25 maart
Op zondag 25 maart 2018 zullen Fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek en Fanfare Sint Barbara Brunssum gezamenlijk een voorjaarsconcert geven. Tijdens deze middag zullen beide verenigingen een gevarieerd programma ten gehore brengen.
Beide verenigingen staan nog niet zo lang onder leiding van een nieuwe dirigent. Voor Fanfare Sint Barbara is dit concert de eerste keer dat zij met hun nieuwe dirigent Frans Bemelmans op het podium zullen zitten.
Wij hopen u op zondag 25 maart vanaf 14:00 uur te mogen begroeten in onze fanfarezaal (Leyenbroekerweg 105, Sittard)!
(17-03-2018)

Stichting Specsavers steunt Sint Jan
Ieder jaar verkiezen alle winkels van Specsavers één lokaal goed doel waar zij een jaar lang voor gaan sparen. Voor elke klant die een montuur of hoortoestel koopt, zet de winkel een vast bedrag opzij voor Stichting Specsavers Steunt. Fanfare Sint Jan was het spaardoel van Specsavers Sittard in 2017 en ontvangt nu een mooie financiële bijdrage. Afgelopen week werd de cheque overhandigd.
 
Specsavers Sittard spaarde in 2017 een bedrag van €1186,33 bij elkaar voor Fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek. De donatie zal ten goede komen aan de muzieklessen die de fanfare aanbiedt op basisschool Leyenbroek.
 
Jack Hautvast, optiekpartner bij Specsavers Sittard: “Wij vinden het erg belangrijk om betrokken te zijn bij de lokale gemeenschap. Door ieder jaar weer een bedrag bij elkaar te sparen voor een mooi initiatief uit de omgeving dragen wij ons steentje bij aan de maatschappij. Fanfare Sint Jan kan de financiële bijdrage goed gebruiken, dus dit bedrag is goed besteed!”


(13-02-2018)

Kerst met Fanfare Sint Jan
Kerstavond, donderdag 24 december, trekken muzikanten van Fanfare Sint Jan door de straten van Leyenbroek en Kollenberg om de kerst muzikaal in te luiden.
19.15 Kritzraedtstraat
19.45 Broekstraat
20.15 Bernhardlaan
20.30 Beatrixlaan
20.45 Julianaplein
21.15 Blijdestein
21.40 Gemmakapel
22.00 Charles Beltjenslaan
22.25 Kerk Leijenbroek
 
De kerkdienst van 2e kerstdag, zaterdag 26 december, zal worden opgeluisterd door het kerstensemble van Fanfare Sint Jan. Deze kerkdienst vind om 11:30uur plaats in de Christus Koning Kerk te Leyenbroek.


(23-12-2017)

Nieuwjaarsconcert 7 januari
Fanfare Sint Jan nodigt u van harte uit om samen het nieuwe jaar muzikaal in te luiden. Fanfare en slagwerkgroep verzorgen een gevarieerd programma, samen met onze muzikale gasten vocalgroup Magan uit Mechelen. Zij zullen samen met ons musiceren en daarnaast enkele werken uit hun repertoire ten gehore brengen.
Het eerste kopje koffie krijgt u aangeboden door fanfare Sint Jan.
Aanvang: 15:00 uur in de fanfarezaal van Leijenbroek, Leyenbroekerweg 105.
(23-12-2017)

Kerstmarkt Broekstraat 15 december
Op vrijdag 15 december vindt de kerstmarkt op de Broekstraat weer plaats. Na het enorme succes van vorig jaar is besloten de markt uit te breiden, waardoor u nu ook van de Broekstraat t/m de Vief Heringe nog kunt genieten van deze mooie en gezellige kerstmarkt. De organisatie is in handen van buurtvereniging de Brouksjtraot, Fanfare Sint Jan en scouting Sint Jozef. Het kerstensemble van de fanfare zal net als vorig jaar op verschillende plaatsen kerstmuziek spelen en er zo voor zorgen dat u helemaal in de kerststemming komt.
Vrijdag 15 december van 17:00 uur tot 21:00 uur. Tot dan!
(24-11-2017)

Kerstconcert 17 december
Ook dit jaar zal de fanfare een bijdrage leveren aan het Kerstconcert dat de Stichting 'Behoud Franse Klooster' elk jaar organiseert. Wij zullen een gevarieerd programma ten gehore brengen, waarbij u ook al een voorproefje van ons nieuwjaarsconcert krijgt. Ook zullen er kerstliederen gezongen worden waarmee u in de kerststemming kunt komen, verzorgd door Gemengd Koor Neerbeek o.l.v. George Bakx. Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dit concert.
Toegang tot het concert is gratis, vrije gave ten bate van de orgelrestauratie wordt ten zeerste op prijs gesteld.
Locatie: St. Pauluskerk te Limbrichterveld / Hoogveld (Generaal Whitestraat 2, Sittard).
Aanvang: 15:00 uur.
(24-11-2017)

Dirigent Ad Triepels
Per 23 september 2017 is de heer Ad Triepels de dirigent van Fanfare Sint Jan. Na een zorgvuldige selectieprocedure is het bestuur verheugd met de aanstelling van Ad Triepels. De komende maanden zal de fanfare onder zijn leiding toewerken naar het kerstconcert (17 december) en het nieuwjaarsconcert (7 januari).
We nodigen u van harte uit om op deze concerten de fanfare onder leiding van Ad Triepels te komen beluisteren.
(29-09-2017)

Dirigent Harrie Broun
Na een samenwerking van 12 jaar, scheiden na dit seizoen de wegen van fanfare Sint Jan en haar dirigent Harrie Broun. In de afgelopen 12 jaar heeft Harrie heel veel voor de fanfare betekend. Hij heeft de fanfare weer op de kaart gezet en op een hoger muzikaal peil gebracht. Met name de successen op het jaarlijkse Onderbankentoernooi en het jubileumconcert in januari 2014 zullen nog lang in onze herinnering blijven.
Op 17 juni j.l. sloot Harrie zijn dirigentschap af bij Fanfare Sint Jan. Harrie bedankt voor 12 mooie jaren!
(18-06-2017)

Slagwerkfestival (11 juni)
Op zondag 11 juni organiseert Fanfare Sint Jan weer een slagwerkfestival, in navolging op een succesvolle eerste editie in 2015, het jubileumjaar van de slagwerkgroep. De eigen slagwerkgroep zal deelnemen aan het festival, evenals 4 andere slagwerkgroepen uit de regio. Deze slagwerkgroepen kunnen zich desgewenst laten beoordelen door een jurylid. Het festival zal beginnen om 13:00 uur en eindigen om 17:00 uur.
(04-06-2017)

Dubbel succes op MFO in Concert
Vanmiddag hebben zowel de slagwerkgroep als de fanfare deelgenomen aan het "MFO In Concert" te Nuth. Het MFO In Concert, voorheen het Onderbankentoernooi, is een jaarlijks terugkomend toernooi waar alle bij de federatie aangesloten verenigingen zich kunnen laten beoordelen. De jury, in de vorm van Peter Kleine Schaars, kende hen de volgende punten toe: Slagwerkgroep o.l.v Tim Aerdts (vierde divisie): Power Hit - 84,5 punten The Hobbits - 86,5 punten Fanfare-orkest o.l.v. Harrie Broun (vijfde divisie): Singapura Suite (Jan van de Roost) - 88 punten Concordia (Eric Swiggers) - 86 punten In totaal behaalde de slagwerkgroep daarmee een eindscore van 85,5 punten en het fanfare-orkest 87 punten. De fanfare mag met deze score bovendien de beker voor de lagere divisies en de beker voor het algehele toernooi mee naar huis nemen.
(28-05-2017)

Slagwerker naar Limburgs kampioenschap
Onze slagwerker Joep Smits deelgenomen aan het Solistenconcours (District Heerlen en Maastricht) van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. In de derde divisie speelde hij het werk 'Etude 1955' van Earl Hatch op marimba. Hiermee behaalde hij 88 punten! Met deze mooie score werd Joep tweede van de derde divisie. Van de 91 aanwezige deelnemers is hij bovendien geëindigd op de vijfde plaats! Uiteraard mag Joep met dit prachtig resultaat deelnemen aan het Limburgs Kampioenschap. Dit zal op 19 maart plaatsvinden in Siebengewald.
Joep, van harte gefeliciteerd met dit prachtige resultaat!
(07-02-2017)

Wandeltocht
Op zondag 19 maart organiseren de drie fanfares van Sittard, te weten St. Jan Leyenbroek, St. Barbara Sanderbout en St Caecilia Broeksittard, een wandeltocht in en om Sittard. De jaarlijkse St. Joep Markt is dit jaar gepland op maandag 20 maart, dus de activiteiten vallen niet tegelijk. De opbrengsten van deze wandeltocht komen ten goede aan het jubileumconcert dat Jeugfanfaar Zitterd geeft ter ere van haar 10-jarig bestaan. Jeugfanfaar Zitterd is het opleidingsorkest van de drie fanfares. Wandelaars kunnen 6, 8, 12 of 20 km lopen en starten in een van de drie repetitielokalen van de fanfares.
(07-02-2017)

Vastelaovend vieren we samen met Sint Barbara!
Na het succes van vorig jaar, zullen Fanfare Sint Jan en Muziekkorps Sint Barbare ook dit jaar gezamenlijk deelnemen aan zowel de Kènjeroptoch als de Grote Optocht in Sittard. Het is nu eenmaal veel gezelliger om met zoveel muzikanten muziek te maken! Kom dus op 19 en 26 februari kijken naar ons gecombineerde orkest tijdens de optochten in de binnenstad van Sittard!
(07-02-2017)

Fanfare Sint Jan met de feestdagen
Met de feestdagen zorgt fanfare Sint Jan voor muziek!

 • Kerstavond kerstensemble op diverse locaties in Leyenbroek en Kollenberg
 • 2e Kerstdag Muzikale opluistering H.Mis Leyenbroek, 1130 uur
 • Nieuwjaarsconcert zondag 8 januari, 1500 uur

(21-12-2016)
 

Stem op fanfare Sint Jan!
Fanfare Sint Jan heeft jouw hulp nodig!
Wij doen mee aan de jaarlijkse spaaractie van Stichting Specsavers Steunt. Het doel met de meeste stemmen wint en voor dat doel wordt door Specsavers Sittard een jaar lang gespaard. Wij hopen natuurlijk te winnen en daarvoor hebben we jouw stem nodig! Stemmen kan t/m 12 december. Je stemt met je e-mailadres en je kan 1 keer per 24 uur stemmen!

>>>STEMMEN KAN HIER!<<<
De opbrengst van de actie zouden wij graag besteden aan de jeugdopleiding die wij sinds afgelopen jaar hebben opgezet i.s.m. Basisschool Leyenbroek Sittard. Fanfare Sint Jan ondersteunt de basisschool in haar muziekonderwijs en biedt daarnaast starterslessen aan voor alle kinderen die graag muziek willen maken. Wij hopen hiermee zoveel mogelijk kinderen te laten ervaren hoe leuk het is om samen muziek te maken!
Alvast heel erg bedankt voor jouw stem!

(14-11-2016)

Nieuwe interne muziekopleiding
De muziekopleiding van fanfare Sint Jan verhuist. Vanaf september 2016 vinden alle muzieklessen intern plaats, verzorgd door de gecertificeerde docenten Karlijn Salden (bugel en trompet), Jordy Rousschop (saxofoon) en Tim Aerdts (percussie en melodisch slagwerk). Na meer dan 15 jaar gebruik te hebben gemaakt van muziekopleidingen van Artamuse, zijn we verheugd om nu de muziekopleiding weer in eigen huis aan te kunnen bieden zowel voor beginnende als (ver)gevorderde muzikanten. De slagwerkopleiding loopt al enkele jaren intern, met goede resultaten. Door samen te werken met muziekvereniging Sint Barbara uit Sanderbout zijn we er in geslaagd om in eigen huis voor alle instrumentgroepen een muziekopleiding op hoog niveau aan te bieden. Zodoende voelen de jeugdige muzikanten in opleiding direct de binding met de vereniging. We wensen Karlijn, Jordy en Tim veel succes! En al onze leerlingen -of ze nu tiener|puber|jongvolwassene|oudere zijn- een leerzaam vervolg van hun muziekopleiding.
(21-08-2016)

Fraaie start muzikaal jaar 2016-2017
Zes nieuwe instrumenten werden uitgereikt aan leden van de fanfare op de eerste repetitie na de zomervakantie door onze beschermvrouwe Monique Aarts-Colaris. Mede dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds konden vijf nieuwe bugels en een nieuwe marimba aan worden geschaft.


De nieuwe marimba is hard nodig vanwege het succes van onze slagwerkgroep. Door de aanhoudende groei van de slagwerkgroep -in kwantiteit en kwaliteit- is een extra marimba meer dan welkom.
De nieuwe marimba is nodig vanwege de aanhoudende groei van de slagwerksectie van de fanfare. Met de aanschaf van de bugels en het slagwerkinstrument kan de fanfare en de slagwerkgroep de komende jaren verder in de muzikale ontwikkeling.
Bestuur en leden van fanfare Sint Jan danken het Prins Bernhard Cultuurfonds voor de ontvangen steun.
(21-08-2016)

Ontspannen start muzikaal jaar 2016-2017
Na de zomervakantie is het seizoen 2016-2017 gestart met een familie-activiteit die niets met muziek te maken heeft. We hebben een korte wandeling gemaakt, met halverwege een lekkere kop koffie mét een stukje vlaai.


Het was -net als vorig jaar- een zeer geslaagde seizoensopening voor leden en hun familie.
(21-08-2016)

Fanfare Sint Jan wint Onderbankentoernooi!
Tijdens het toernooi van de muziekfederatie Onderbanken haalde fanfare Sint Jan (5e divisie o.l.v. Harrie Broun) met 85½ punt de toernooiwinst binnen. De deskundige jury in persoon van Pieter Jansen beoordeelde het eerste werk, Bliss (Jacob de Haan), met 86 punten. Het tweede werk, Music for a Festive Occasion (Jan Hadermann), leverde 85 punten op.
Ook de slagwerwerkgroep van fanfare Sint Jan (4e divisie o.l.v. Tim Aerdts) nam deel aan dit toernooi. Een primeur! Namelijk de eerste keer dat een slagwerkgroep op een toernooi van de MFO mocht uitkomen.
De slagwerkgroep van fanfare Sint Jan behaalde behaalde voor het eerste werk, The Golden Cap 86 punten, en voor het tweede werk, Funfair, 83½ punten. Daarmee was de eindscore van 84¾ punt.
Fanfare St. Joseph Merkelbeek (3e divisie o.l.v. Harrie Broun) behaalde een fraaie eindscore van 82¼ punt.
 
Met haar eindscore van 85½ punt wint Fanfare St. Jan Leyenbroek de wisselbeker voor de lagere divisies én de Jan Dohmen wisseltrofee voor de hoogste score van het toernooi.
Fanfare Sint Jan feliciteert alle deelnemers met hun prachtige resultaten!
(12-06-2016)

Slagwerktalent naar het NK te Berlicum
Ons jong talent Joep Smits zal op 25 juni deelnemen aan het Nederlands kampioenschap (NK) Solisten en Kleine Ensembles van de KNMO. Hiervoor heeft hij zich op 20 maart jl. geplaatst middels een fraaie score van 86 punten op het Limburgs Kampioenschap.
Joep neemt deel aan het NK op marimba in de vierde divisie om 14:08 uur. Het NK vindt plaats in 'Den Duspherd' te Berlicum.
Joep alvast veel succes!
(15-06-2016)

Voorjaarsconcert Reuver
1 mei is al eeuwenlang in veel landen de dag waarop de lente wordt gevierd. Van May Day in Engeland tot Spring and Labor Day in Rusland, iedereen viert de terugkeer van de zon, het groeien van gewassen, de geboorte van nieuw leven… Het Trommel- en Fluiterkorps St. Barbara Reuver nodigt u graag uit om dit jaar samen de lente te vieren bij het voorjaarsconcert. Samen met Fanfare St. Jan uit Sittard willen zij beiden op de eerste meidag van dit jaar de feestelijke sferen van het voorjaar en de zon met muzikale klanken aan u overbrengen. Wees dus welkom op zondag 1 mei aanstaande bij Zalencentrum de Schakel in Reuver. Het concert begint om 14:30 uur en de entree is gratis!
(24-04-2016)

Voorjaarsconcert Sittard
Op zaterdag 7 mei verzorgen wij samen het harmonie Sint Joseph uit Sittard het voorjaarsconcert. Dit concert staat voor beide orkesten in het teken van de voorbereiding op een groot evenement. Fanfare Sint Jan bereidt zich voor op het Onderbankentoernooi welk plaatsvindt op zondag 12 juni te Sittard. Harmonie Sint Joseph gebruikt dit concert als een voorbereiding op het Theaterconcert, welk plaatsvindt op zaterdag 14 mei in de Schouwburg "De Domijnen". Het voorjaarsconcert begint om 20:00 en zal plaatsvinden in de Fanfarezaal te Leyenbroek.
(24-04-2016)

Onderbankentoernooi Sittard
Op 12 juni organiseert Muziekfederatie Onderbanken het jaarlijkse Onderbankentoernooi 2016 in de zaal van fanfare St. Jan Leyenbroek-Sittard. Het toernooi start om 17 uur. Het programma van de avond ziet er als volgt uit:

 • 17.00 uur fanfare St. Jan Leyenbroek-Sittard
 • 18.00 uur Slagwerkgroep fanfare St. Jan Leyenbroek-Sittard
 • 19.00 uur fanfare St. Joseph Merkelbeek
 • 20.15 uur Bekendmaken van de resultaten en uitreiken van de prijzen

(24-04-2016)

Slagwerktalent op de Limburgse kampioenschappen
Op 20 maart vonden in Geleen de Limburgse Kampioenschappen Solisten plaats, waar Joep Smits zich eerder via de Zuid-Limburgse Kampioenschappen voor had geplaatst.Br> Joep nam op marimba deel in de vierde divisie en behaalde met 86 punten een eerste prijs. Met deze mooie uitslag mag Joep zich derde van Limburg noemen en deelnemen aan de Nederlandse Kampioenschappen op 25 juni!
Joep: van harte gefeliciteerd en veel succes op de Nederlandse kampioenschappen!
(03-04-2016)

Succesvol jong slagwerktalent
Op 20 maart werd het jaarlijkse Hubert Hermens solistenconcours georganiseerd inBingelrade. Tom Willemscvbehaalde de jeugddivisie 80,5 punten voor zijn solo op snare drum, waarmee hij een eerste prijs behaalde en een medaille voor de derde plaats in de jeugddivisie slagwerkers.
Marit Lemaire nam in de vierde divisie deel op marimba en behaalde met 81 punten een eerste prijs.
Tom en Marit van harte gefeliciteerd!
(03-04-2016)

Hoge ogen op Artamuse solistenconcours
Op het solistenconcours van Artamuse hebben muzikanten van fanfare Sint Jan wederom hoog gescoord! Toby van Berlo speelde op trompet in de 3e divisie Introduction, Theme and Variation van L.Canivez. De jury in persoon van Noël Speetjens waardeerde zijn optreden met maar liefts 85 punten.
Joshi kwam uit in de 1e divisie op Bugel met Song and Dance van Philip Sparke. Hij haalde de geweldige score van 89 punten, maar kwam daarmee helaas één puntje te kort voor een finaleplaats.
We zij ongelooflijk trots op de prestatie van Joshi en Toby. Een welverdiende proficiat!
(31-01-2016)

Joep op Marimba naar Limburgse kampioenschappen
Joep Smits heeft afgelopen zondag onze vereniging vertegenwoordigd op het solistenconcours te Maastricht, georganiseerd door de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen. Op marimba nam hij deel in de vierde divisie, waar hij met het stuk Malletrix van J. Spears maar liefst 85 punten scoorde. Door het behalen van deze eerste prijs mag Joep op 20 maart a.s. naar de Limburgse Kampioenschappen in Geleen. Joep, gefeliciteerd!
(25-01-2016)

Vastelaovend vieren we samen met Sint Barbara!
Fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek heeft een warme band met Muziekcorps Sint Barbara Sanderbout. Er worden regelmatig muzikanten bij elkaar "geleend" en ook op bestuurlijk niveau helpen we elkaar waar nodig. Beide verenigingen hebben gezelligheid hoog in 't vaandel staan, waardoor we heel goed bij elkaar passen. Niet zo gek dus dat we hebben besloten om de samenwerking uit te breiden. Dit jaar zullen we gezamenlijk deelnemen aan zowel de Kènjeroptoch als de Grote Optocht in Sittard, omdat het nu eenmaal veel gezelliger is om met zoveel muzikanten muziek te maken! Kom dus op 31 januari en 7 februari kijken naar ons gecombineerde orkest tijdens de optochten in de binnenstad van Sittard!
(25-01-2016)

De feestdagen met Sint Jan
Kerstavond, donderdag 24 december, trekken muzikanten van Fanfare Sint Jan door de straten van Leyenbroek en Kollenberg om de kerst muzikaal in te luiden.
De kerkdienst van 2e kerstdag, zaterdag 26 december, zal worden opgeluisterd door het kerstensemble van Fanfare Sint Jan. Deze kerkdienst vind om 11:30uur plaats in de Christus Koning Kerk te Leyenbroek.


(17-12-2015)

Nieuwjaarsconcert: 3 januari 2016
Het nieuwe jaar start natuurlijk met het traditionele nieuwjaarsconcert van Fanfare Sint Jan. Op zondag 3 januari 2016 heten we u van harte welkom in onze fanfarezaal om samen met ons muzikaal het nieuwe jaar in te luiden.
(21-11-2015)

Kerstconcert zondag 13 december 2015
Op zondagmiddag 13 december 2015 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een sfeervol kerstconcert in de St. Pauluskerk te Limbrichterveld / Hoogveld (Generaal Whitestraat 2, 6135 CN Sittard). U kunt deze middag genieten van zang en fanfaremuziek. Ook zullen er kerstliederen gezongen worden waarmee u in de kerststemming kunt komen.
Het concert zal verzorgd worden door: Fanfare Sint Jan uit Leyenbroek (o.l.v. Harrie Broun), Koor Con Dios (o.l.v. Kenny Jansen) en Kinderkoor Niños Cantando (o.l.v. Kenny Jansen). Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dit prachtig concert.
Toegang: GRATIS, vrije gave voor restauratie ‘Verschueren pijporgel” uit Kapel Franse Klooster.
(21-11-2015)

Slagwerkfestival Fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek
Op zondag 11 oktober a.s. organiseert fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek een slagwerkfestival, ter ere van het 60-jarig jubileum van de slagwerkgroep. Het festival start om 11:00 uur en heeft met tien deelnemende slagwerkgroepen een dagvullend programma. Omstreeks 18:00 uur is het festival afgelopen.
 
De dag begint om 11:00 uur met onder andere de uitreiking van een legpenning aan de jubilerende slagwerkgroep door een afgevaardigde van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT). Na de officiële opening begint het muzikale gedeelte van de dag. De organiserende vereniging bijt het spits af, gevolgd door 9 andere slagwerkgroepen, waarvan er een zelfs helemaal uit Gelderland komt om aan dit slagwerkfestival deel te nemen. Er zullen bovendien verschillende slagwerkgroepen deelnemen die bezig zijn met de concoursvoorbereiding, dus het belooft een muzikaal interessante dag te worden. De slagwerkgroepen worden, indien zij dit wensen, beoordeeld door jurylid Rob Janssen. Omstreeks 17:45 uur zal de dag worden afgesloten met de uitreiking van de diploma’s en prijzen. Toegang tot dit slagwerkfestival is gratis. Wij hopen u op 11 oktober 2015 te mogen verwelkomen in fanfarezaal Leyenbroek, gelegen aan de Leyenbroekerweg 105 te Sittard.
(05-10-2015)

Koningsvogelschieten Sint Rosa
Op zondag 20 september, vanaf 14 uur, zullen de schutters van stadsschutterij Sint Rosa weer strijden om de felbegeerde Koningseer. Het eerste schot zal pas worden gelost na een korte openingsceremonie, waarbij fanfare Sint Jan zorgt voor de muzikale omlijsting. Voor dit festijn zal de Ursulinentuin in het centrum van Sittard weer worden omgebouwd tot een heuse schutterswei, voor een natje en een droogje is gezorgd en de sfeer is altijd goed.
(13-09-2015)

Buurtfeest-concert
Op 4 oktober organiseert de buurt Engelenkampstraat, Park en omgeving hun jaarlijkse buurtfeest in de Bergerhof/'Casino'. Evenals voorgaande jaren zal de fanfare een concert verzorgen tijdens dit buurtfeest.
(13-09-2015)

Hoge scores op NK slagwerk
Zaterdag 27 juni hebben Joep Smits en Colin van Rutten deelgenomen aan het NK Solisten en Ensembles SMP 2015 te Heel.
Joep heeft in de vierde divisie deelgenomen op marimba en heeft 84 punten behaald! Joep, proficiat!
Colin heeft in de derde divisie deelgenomen op drumset en heeft 86 punten behaald! Met dit puntenaantal mag hij zichzelf Nederlands Kampioen noemen! Colin, gefeliciteerd!


(29-06-2015)

NK Slagwerk
Op zaterdag 27 juni nemen Colin van Rutten en Joep Smits deel aan het NK Solisten en Kleine Ensembles SMP. Joep zal om 14:53 uur deelnemen in de vierde divisie op marimba. Colin is om 15:30 uur aan de beurt op drumset in de derde divisie. Iedereen is van harte welkom om onze jongens te komen aanmoedigen! Locatie: Cultureel Centrum Don Bosco, Monseigneur Savelbergweg 100, 6097 AE Heel.
(23-06-2015)

Slagwerktreffen Wessem
Op zondag 28 juni zal onze slagwerkgroep optreden op het slagwerktreffen op de markt in Wessem, op uitnodiging van de drumband van koninklijke harmonie Eendracht Maakt Macht. Zij vieren namelijk, net als wij, een jubileum (50 jaar) én ze staan, net als wij, onder leiding van Tim Aerdts! Reden genoeg om elkaar een muzikaal bezoek te brengen. De drumband van Wessem zal op hun beurt namelijk op 11 oktober optreden op het door ons georganiseerde slagwerkfestival (hierover later meer!). Het slagwerktreffen begint om 13:00 uur, het concert van onze slagwerkgroep begint om 14:00 uur. Wij hopen u komende zondag te zien op de markt in Wessem!
(23-06-2015)

Sint Jan, Sint Jan en nog eens Sint Jan
Afgelopen zaterdag 13 juni ond in Sittard een bijzonder muzikaal treffen plaats. Twee fanfares met de naam St. Jan kwamen op bezoek bij hun Sittardse naamgenoot. Doel van het treffen: samen muziek maken en de onderlinge vriendschapsbanden aanhalen.
Na de ontvangst van de twee bezoekende korpsen en een korte gezamenlijke repetitie liepen de drie drie St. Jannen als één giga-groot fanfarekorps, voorafgegaan door de gezamenlijke drumbands, vanaf de Steenweg naar de Markt. Onderweg hielden ze een aantal keren stil om een paar marsen te spelen. Op de Markt volgde nog een gezamenlijk optreden. Zaterdagavond werd daar in het verenigingslokaal in Leyenbroek nog een concert en gezellig samenzijn aan vastgeplakt.
Ook voor diverse media bleef dit bijzondere evenement niet onopgemerkt:

Sittard-Geleen nieuws | Limburgs Dagblad / DDL

(14-06-2015)

Drie keer fanfare Sint Jan
Op zaterdag 13 juni organiseert fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek, met medewerking van de gemeente Sittard-Geleen, een muzikale bijeenkomst van 3 fanfares St. Jan uit verschillende provincies. Fanfare Sint Jan uit Meddo (Gelderland) en fanfare Sint Jan uit St. Jansteen (Zeeland) zijn 13 juni te gast bij fanfare Sint Jan uit Sittard-Geleen (Limburg).
Gezamenlijk zullen de 122 muzikanten van deze drie fanfares Sint Jan ’s morgens repeteren om vervolgens 's middags gezamenlijk door de binnenstad van Sittard te trekken. De dag wordt afgesloten met een concertavond in de fanfarezaal van Leijenbroek.

Het programma van de optredens ziet er als volgt uit:
-13:15 uurgezamenlijke ‘street-parade’ door de binnenstad van Sittard
-14:30 uurgezamenlijk concert op de markt.
-19:00 uurconcertavond in de fanfarezaal te Leyenbroek (gratis toegankelijk).
De concertavond is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 19:00 uur. Na afloop is er gelegenheid voor een gezellig samenzijn onder het genot van een drankje.

Deze Sint Jannen-dag is een terugkerend evenement dat door één van de drie deelnemende verenigingen wordt georganiseerd. In 2005 heeft deze dag voor het eerst plaats gevonden in Sint Jansteen (Zeeland), naar een idee van de lokale fanfare St. Jan ter ere van het 110-jarig jubileum. Dit jaar organiseert fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek dit evenement in het kader van het 60-jarig bestaan van de slagwerkgroep. De derde editie zal te zijner tijd plaatsvinden in Meddo (Gelderland).


(06-06-2015)

Succesvol Onderbankentoernooi
Op 31 mei heeft de Fanfare Sint Jan, onder leiding van Harrie Broun, deelgenomen aan het Onderbankentoernooi in Amstenrade. Na het inspeelwerk Pioneers of the Lowlands werden achtereenvolgens Klezmeriana (Jan de Haan) en Rapunzel (Bert Appermont) gespeeld. Jurylid Pieter Janssen beloonde Klezmeriana met 87 punten en Rapunzel met 82 punten. Daarmee heeft de fanfare een eindscore van 84,5 punten behaald, wat het predikaat 'Goed' oplevert!
(01-06-2015)

Onderbankentoernooi 31 mei 2015
Fanfare St. Jan heeft de afgelopen tijd intensief gerepeteerd voor het Onderbankentoernooi dat jaarlijks in gemeente Onderbanken wordt georganiseerd onder auspiciën van "Muziekfederatie de Onderbanken". Dit jaar wordt het Onderbankentoernooi georganiseerd door Harmonie de Nederlanden uit Amstenrade. Het toernooi zal plaatsvinden op zaterdag 30 en zondag 31 mei van respectievelijk 18:30 uur tot 22:30 uur en 15:00 uur tot 20:00 uur. Uiteraard bent u van harte welkom om te komen luisteren en dan vooral op zondag vanaf 16:00 uur, om fanfare St. Jan aan te moedigen! Het toernooi vindt plaats in gemeenschapshuis "Oud Dorp", gelegen aan de Hagendorenweg 10 te Amstenrade.

Succesvolle jeugd
Afgelopen zondag deden onze koperblazers Joshi, Toby en Ruud mee aan het Hubert Hermens Solistenconcours, georganiseerd door Muziek Federatie Onderbanken. Onze slagwerkers Colin en Joep deden mee aan de Limburgse Kampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen.

De resultaten op een rijtje:

 • Ruud Smits (ondanks flinke verkoudheid toch mee gedaan!) - 76.5 punten in de vijfde divisie, tweede prijs
 • Toby van Berlo - 80 punten in de derde divisie, eerste prijs
 • Joshi van Berlo - 91.5 punten in de eerste divisie, eerste prijs met lof
 • Joep Smits - 87 punten in de vierde divisie, eerste prijs
 • Colin van Rutten - 88 punten in de derde divisie, eerste prijs
Joshi mag zich met zijn hoge score niet alleen winnaar van de eerste divisie noemen, maar tevens winnaar van het gehele Hubert Hermens Solistenconcours!
Ook Colin mag zich een winnaar noemen, hij is namelijk Limburgs Kampioen in zijn divisie (sectie drumset) geworden!
Jongens, allemaal van harte gefeliciteerd met jullie prachtige resultaten!
(25-03-2015)

Winnaar Artamuse concours
Bij de finale van het Artamuse Solistenconcours won bugelist Joshi van Berlo de Artamuse wisselbeker. Op 24 januari haalde Joshi met het nummer Concertino for Flugelhorn and Brassband al de hoogste score in de eerste divisie koperblazers. In de finale van 1 februari scoorde hij ook beter dan de winnaars uit de afdelingen slagwerk en houtblazers. Bovendien haalde Joshi het hoogste aantal punten van alle finalisten en werd daarmee overall winnaar! Joshi, gefeliciteerd!
(04-02-2015)

Sint Jan heeft een prins
Onze trompettist Ruud Smits is jeugdprins bij CV De Kempernaaze! Prins Ruud I, alaaf!
(04-02-2015)

Diviesiewinst Artamuse concours
Op het Artamuse Solistenconcours werd bugelist Joshi van Berlo winnaar in de eerste divisie. Joshi behaalde met het nummer Concertino for Flugelhorn and Brassband en liefst 94 punten, een eerste prijs met lof der jury! Met deze prestatie mag Joshi door naar de finale op 1 februari 2015. Dan zal blijken wie van de divisiewinnaars er met de Artamuse wisselbeker vandoor gaat! Joshi, gefeliciteerd én succes!
(25-01-2015)

Succes voor jonge slagwerkers
Twee van onze slagwerkers hebben vandaag mee gedaan aan het "Solistenconcours District Maastricht" te Geleen, georganiseerd door de Limburgse Bond voor Tamboerkorpsen. Beiden hebben een eerste prijs en het hoogste aantal punten in hun divisie behaald, Colin behaalde 85 punten in de derde divisie, Joep 88 punten in de vierde divisie. Daarmee zijn ze allebei door naar de Limburgse Kampioenschappen! Jongens, gefeliciteerd!


(19-01-2015)

Speld van verdienste voor Lenie Ubachs
Burgemeester Sjraar Cox reikte tijdens het nieuwjaarsconcert van 4 januari de speld van Verdienste uit aan Lenie Ubachs. De speld van verdienste is een gemeentelijke onderscheiding die Lenie Ubachs ontvangt vanwege haar inzet als vrijwilliger van fanfare Sint Jan (sinds 1984) en van het Wijkontmoetingscentrum Ouderen (sinds 2002).
De talloze werkzaamheden en coördinerende taken die Lenie al 30 jaar bij fanfare Sint Jan vervult maken haar tot een zeer waardevolle persoonlijkheid binnen onze vereniging. We zijn dan ook zeer verheugd met het toekennen van deze Speld van Verdienste. Lenie proficiat!


(05-01-2015)

Succesvolle start jubileumjaar slagwerkgroep
Met het traditionele nieuwjaarsconcert is op zondag 4 januari 2015 het jubileumjaar van de slagwerkgroep van fanfare Sint Jan van start gegaan. Voorafgaand aan het concert onthulde Gé Beurskens van Reclamebureau Magenta het jubileumlogo van het diamanten jubileum van de slagwerkgroep.


Reclamebureau Magenta onthulde ook een rolbanner die als moderne variant van het traditionele vaandel tijdens concerten gebruikt zal gaan worden.

Met de beide ontwerpen van Magenta, 3 jubilarissen, een gemeentelijke onderscheiding en een buitengewoon succesvol concert van zowel slagwerkgroep als fanfare starten we dit jubileumjaar op een memorabele wijze.
(05-01-2015)

Traditioneel nieuwjaarsconcert Fanfare St. Jan Sittard-Leyenbroek
Zoals ieder jaar zal fanfare St. Jan het nieuwe jaar muzikaal inluiden. Het traditionele nieuwjaarsconcert vindt plaats op zondag 4 januari 2015. Bijzonder is dat de slagwerkgroep van fanfare St. Jan in 2015 60 jaar bestaat.
 
Het jubileumjaar zal officieel geopend worden tijdens het nieuwjaarsconcert, inclusief onthulling van een door reclamebureau Magenta ontworpen jubileumlogo. Ook heeft Magenta een rolbanner ontworpen voor de fanfare, deze zal ook worden onthuld op het nieuwjaarsconcert. De slagwerkgroep zal, zoals u van haar gewend bent, een afwisselend programma met ritmische en melodische stukken voor u spelen. Speciaal voor deze gelegenheid is er een melodisch ensemble gevormd dat het nummer Blue Rondo à la Turk van Dave Brubeck ten gehore zal brengen. Ook heeft een van de slagwerkleden ter gelegenheid van het jubileum een eigen arrangement geschreven van het welbekende nummer Tijuana Taxi van Herb Alpert. Bij dit nummer werkt de slagwerkgroep samen met enkele blazers uit de fanfare. Er wordt dus flink uitgepakt om het jubileumjaar te openen.
 
Ook de fanfare besteedt extra aandacht aan het slagwerk, zij zal namelijk een solowerk voor vibrafoon begeleiden. Verder speelt de fanfare onder andere het werk Rapunzel, waarbij met zowel gesproken woord als muziek het zeer bekende gelijknamige sprookje wordt verteld. Ook speelt zij het werk ‘Jacques Brel Toujours!’, waarbij de bekendste liedjes van deze bekende chansonnier voorbij komen. De fanfare wordt bij dit nummer bijgestaan door zanger Ruud Verhoeven, die speciaal voor dit nummer Limburgse teksten heeft geschreven. Uiteraard is dit alles slechts een greep uit het programma, dus kom vooral op 4 januari luisteren wat de slagwerkgroep en fanfare u nog meer te bieden hebben!
 
Het concert zal beginnen om 13:00 uur, maar u bent uiteraard van harte welkom vanaf 12:30 uur, om elkaar onder het genot van een kopje koffie een gelukkig nieuwjaar te wensen.
(19-12-2014)

Muzikale feestdagen met Fanfare Sint Jan
Op kerstavond, 24 december, trekt een ensemble van de fanfare door de straten van de wijken Leyenbroek en Kollenberg om traditiegetrouw de feestdagen in te luiden met kerstmuziek.
Tweede kerstdag, 26 december, zal het kerstensemble de H.Mis opluisteren om 11:30 uur.
Op zondag 4 januari verzorgt de fanfare het traditionele nieuwjaarsconcert in de fanfarezaal. Iedereen is welkom vanaf 12.30 uur.
(19-12-2014)

Kerstconcert georganiseerd door Stichting Behoud Franse Klooster
Op zondagmiddag 14 december 2014 organiseert de stichting ‘Behoud Franse Klooster’ om 15.00 uur een sfeervol kerstconcert in de St. Pauluskerk te Limbrichterveld / Hoogveld (Generaal Whitestraat 2, 6135 CN Sittard). U kunt deze middag genieten van fanfaremuziek, zang, viool- en orgelspel. Ook zullen er kerstliederen gezongen worden zodat u in de kerststemming kunt komen. Het concert zal verzorgd worden door: Fanfare Sint Jan uit Leyenbroek (o.l.v. Harrie Broun), solistische medewerking van Marie-Jeanne Lemmen (sopraan) en Ellen Zimmer (mezzosopraan), violist Lars Hansson en organisten Pierre Lebon, Ans Maessen en Efrem Verleng.
Eenieder is van harte uitgenodigd om te komen luisteren naar dit prachtig concert.
Toegang: vrije gave voor restauratie ‘Verschueren pijporgel” uit Kapel Franse Klooster
(13-11-2014)

Hubert Hermens Solistenconcours
De jeugd van fanfare Sint Jan heeft zondag 30 maart zeer succesvol deelgenomen aan het Hubert Hermens Solistenconours in Schinnen. Met 1× eerste prijs met lof der jury, 6× eerste prijs en 1× tweede prijs gingen twee afdelingsbekers naar Leyenbroek. We zijn trots op dit resultaat en feliciteren Louis, Ruud, Joep, Toby, Colin, Floor en Joshi met hun prestatie!
Louis Frissen Aspiranten
kleine trom
71,5 pnt
1e prijs
AFDELINGSBEKER
Ruud Smits
Joep Smits
Jeugddivisie
trompet
marimba
74 punten
2e prijs
Joep Smits 5e divisie
trompet
82,5 punten
1e prijs
Toby v Berlo 4e divisie
trompet
80 punten
1e prijs
Colin v Rutten 3e divisie
slagwerk
83 punten
1e prijs
AFDELINGSBEKER
Floor Janssen 3e divisie
bugel
85,5 punten
1e prijs
Joshi van Berlo 1e divisie
bugel
91 punten
1e prijs
Lof der jury

(06-04-2014 Paul)

Tickets Jubileumconcert!
Ruim 80% van de beschikbare tickets voor het jubileumconcert is verkocht.

Er zijn nog enkele tickets beschikbaar.
 • U kunt tickets à €15,- online aanvragen tot en met dinsdag 21 januari;
 • Op dinsdag 21 januari tussen 19.30 en 21.30 uur kunt u tickets à €15,- verkrijgen in de Fanfarezaal te Leyenbroek, Leyenbroekerweg 105;
 • Op woensdag 22 januari tussen 19.00 en 22.oo uur kunt u tickets à €15,- verkrijgen in het Forum theater, Engelekampstraat 68;
 • Voorafgaand aan het jubileumconcert op zaterdag 25 januari tussen 19 en 20 uur zijn er -indien voorradig- nog tickets à €16,50 verkrijgbaar bij het Forum theater.

(19-01-2014 Paul)

Jubileumconcert 60
Dit jubileumconcert is de muzikale afsluiting van ons jubileumjaar. Samen met jazz-solist Marc Huynen, komisch koper-quintet 'Die Blechharmoniker', jazz-duo Twogether en zangeres Marlou Obers zullen fanfare en slagwerkgroep concerteren in het Forum-Theater op zaterdag 25 januari 2014.
 
Dit concert wilt u niet missen!

 
Meer informatie vindt u op de jubileumwebsite!
TICKETS koopt u bij de leden, in de fanfarezaal tijdens repetities of online hier!
(24-11-2013 Paul)

De feestdagen in met Fanfare Sint Jan Ook dit jaar verblijdt fanfare Sint Jan u rondom de feestdagen met sfeervolle muziek.

 • Op kerstavond, 24 december, trekt een ensemble van de fanfare door de straten om traditiegetrouw de feestdagen in te luiden.
  18.45
  19.15
  19.45
  20.15
  20.30
  20.45
  21.15
  21.40
  22.00
  22.25
  Molenaarlaan
  Kritzraedtstraat
  Broekstraat
  Bernhardlaan
  Beatrixlaan
  Julianaplein
  Blijdestein
  Gemmakapel
  Charles Beltjenslaan
  Kerk Leijenbroek
 • Op zondag 5 januari verzorgt de fanfare het traditionele nieuwjaarsconcert in de fanfarezaal. Iedereen is welkom vanaf 12.00 uur.

(22-12-2013 Paul)

Nieuwjaarsconcert 2014
Op 5 januari 2014 organiseert fanfare Sint Jan haar jaarlijkse nieuwjaarsconcert. Vanaf 12 uur bent u van harte welkom om elkaar -onder het genot van een kop koffie en een wafel- een gelukkig nieuwjaar te wensen. Fanfare en slagwerkgroep zorgen voor een gevarieerd muzikaal programma. Dit jaar voor het eerst in samenwerking met de slagwerkgroep van Pergamijn.
(24-11-2013 Paul)

Fanfare Sint Jan Leyenbroek wint het Onderbankentoernooi 2013
Op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2013 is het Onderbankentoernooi van de Muziekfederatie De Onderbanken gehouden. De plaatselijke organisatie was in handen van Fanfare St. Jan Leyenbroek. Deze fanfare, uitkomend in de vijfde divisie, heeft met 86,5 punten de hoogste score van het toernooi behaald. Een heel mooi resultaat voor deze fanfare die dit jaar haar 60-jarig jubileum viert. Fanfare St. Jan wist voor de derde maal op rij het hoogste aantal punten in de lager divisies (divisie 5 t/m 3) te behalen.
 
De uitslagen
DivisieNaam orkestPlaatsPuntenPredicaat
5eHarmonie St. CaeciliaBingelrade83,25Goed
5eFanfare St. JanLeyenbroek86,5Zeer goed
4eHarmonie De NederlandenAmstenrade81Goed
3eFanfare St. CeciliaDoenrade80,5Goed
3eHarmonie St. CeciliaSusteren77,75Ruim voldoende
2eFanfare St. CaeciliaJabeek85,5Zeer goed
2eFanfare St. BarbaraBrunssum76,75Ruim voldoende
2eFanfare JulianaMunstergeleen83,5Goed
2eFanfare St. AntoniusGenhout (Beek-L)84,25Goed
1eKon. Erk. Fanfare St. CaeciliaWijnandsrade77,5Ruim voldoende
(27-05-2013 Maurice)
Fanfare Sint Jan Leyenbroek organiseert Onderbankentoernooi
Fanfare Sint Jan Leyenbroek organiseert in het weekend van 25 en 26 mei aanstaande het Onderbankentoernooi van Muziekfederatie “de Onderbanken”. Aan deze editie van het Onderbankentoernooi zullen een record aantal van 11 verenigingen deelnemen. De jurering is in handen van Maurice Hamers.
Programma
Harmonie de Nederlanden Amstenrade zal de zaterdag openen om 18:00 uur, waarna achtereenvolgens Fanfare St. Cecilia Doenrade (18:45 uur), Fanfare St. Caecilia Jabeek (19:30 uur), Fanfare St. Barbara Brunssum (20:15 uur) en Fanfare Juliana Munstergeleen (21:00 uur) zullen optreden. Fanfare St. Caecilia Wijnandsrade zal de dag afsluiten om 21:45 uur, waarna de bekendmaking van de resultaten zal plaatsvinden.
De zondag zal om 14:30 uur van start gaan met Harmonie St. Caecilia Bingelrade. Vervolgens zal de organiserende vereniging concerteren om 15:30 uur, gevolgd door Harmonie St. Caecilia Susteren (18:00 uur), Fanfare St. Antonius Genhout (19:00 uur) en Fanfare St. Caecilia Spaubeek (20:00 uur).
Na afloop zal de bekendmaking van de resultaten plaatsvinden. Een prominent persoon uit onze gemeente zal de wisselbekers uitreiken.
Locatie van het toernooi is Fanfarezaal Leyenbroek, Leyenbroekerweg 105 te Sittard. (10-05-2013 Lotte)
Deelname Limburgse Kampioenschappen
Onze talentvolle percussioniste Lotte Pustjens heeft op 24-3 deelgenomen aan de Limburgse Kampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen in Merkelbeek. In de 1e divisie behaalde zij op kleine trom een score van 88,5 punt met het werk Solero van Maarten Mols. Fanfare Sint Jan is trots op deze prestatie en feliciteert Lotte met het behaalde resultaat.
(27-03-2013 Paul)
Jongeren presteren bij Artamuse
Fanfare Sint Jan was met drie muzikanten vertegenwoordigd op het solistenconcours van Artamuse op 2 januari j.l. Joshi van Berlo (2e divisie, Bugel) scoorde met zijn 'Pièce de Concours' van C.Balay 83 punten. Bugelise Floor Janssen (3e divisie) bracht 'Glen Eden' van C.W.Strom ten gehore met een waardering vna 85 punten. De uitvoering van 'Mira' van Vander Cook door Toby van Berlo (4e dicvisie, trompet) werd door jurylid Noel Speetjens gewaardeerd met maar liefst 86 punten.
Fanfare Sint Jan is hartstikke trots op deze prestaties en wenst de drie solisten van harte proficiat met dit resultaat!
(3-2-2012 Paul)
Toernooiwinst talentvolle percussioniste
In het Jochem Erenshoes heeft Lotte Pustjens afgelopen zondag de hoogste score (89 punten) in de 1e divisie op kleine trom gehaald, met het werk Solero van Maarten Mols. Daarmee is ze tevens toernooiwinnaar van de Zuid Limburgse kampioenschappen van de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen geworden In maart volgt deelname aan de Limburgse kampioenschappen.
(21-01-2013 Paul)
Traditioneel Nieuwjaarsconcert 6 januari
Zondag 6 januari staat in het teken van het traditionele nieuwjaarsconcert van Fanfare Sint Jan i.s.m. zangeres Dyanne Sleijpen. We ontvangen u graag vanaf 12.30 uur. Om 13 uur zal de slagwerkgroep o.l.v. Tim Aerdts het nieuwjaarsconcert 2013 openen met een gevarieerd programma op melodisch slagwerk. Daarna neemt het fanfare-orkest o.l.v. Harrie Broun u mee in een verrassend muziaal programma.
(dec.2012 Paul)

Voorverkoop Leyebroukzitting en Kènjerzitting
Ook dit jaar verzorgen de Marotte Zitterd en Fanfare Sint Jan de Tradisjenele Leyebrouk-zitting van de Marotte en de Kènjerzitting van de Marotte:

Tradisjenele Leyebrouk-zitting op 1 fibberwarie 2013
Veurverkoup à €14,50 biej ongersjtaonde adrèsse!
Op 't pregram sjteit: Zittesje Artiste, Peter Vaassen, Jan van Daal & Ron Hunnekens, Déjà Vu, Big Benny en Kölsch Platt!

Veurverkoup:
Kaarte veur de Tradisjenele Leyebroukzitting (1-2-2013 om 20 oere) kènt geer koupe biej:
 • Online via Tixx of online via shop.marotte.nl
 • Marottewinkel, Brandstraat 11/15 Sittard
 • Cafe “t Duvelke, Helstraat 3A, 6131 CZ Sittard
 • Ine EVERS, Ross van Lenneplaan 29, 6132 AM Sittard, Ine even bellen (voicemail inspreken) en de rest wordt geregeld telefoon 4589091
 • Leny UBACHS, Heerlenerweg 4, 6132 CM Sittard, bij voorkeur na 5 uur ’s middags of even bellen 4510664

 

njer-zitting op 28 jannewarie 2013
Op 't pregram sjteit: DINK (band met leuke kènjerleidjes), Zittesje Kènjerkapel, Marotte-kènjerleidjes 2012 (Sjtadssjool), Marotte-kènjerleidje 2013 (Petrussjool), Dansact Swentibold, Optraeje Lisa & Felix Schifler, Vastelaovesleidje insjtudeiere.
Daonaeve traktases, es Sjtadsprins oppe foto en väöl meej!
Veurverkoup à €3,00 biej ongersjtaonde adrèsse!

Veurverkoup:
Kaarte veur de Kènjerzitting (27-1-2013 om 14.11 oere) kènt geer koupe biej:
(dec.2012 Paul)
Herdenkingsdienst Jean-Pierre Ubachs en Jan Ubachs: 3 november
Op zaterdag 3 november zal fanfare Sint Jan de eucharistie opluisteren in de kerk Christus Koning (Leyenbroek) in een speciale herdenkingsdienst. Deze herdenkinsdienst wordt opgedragen aan Jean-Pierre Ubachs en Jan Ubachs. Ter nagedachtenis aan Jean-Pierre Ubachs, van wie we onlangs zo plotseling afscheid hebben moeten nemen. En als jaardienst van Jan Ubachs.
Groots concert 'Wereldmuziek' (10 november)
In april 2007 is uit een samenwerkingsverband tussen fanfare St. Barbara uit Sanderbout, fanfare St. Caecilia uit Broeksittard en fanfare St. Jan uit Leyenbroek de “Jeugfanfaar Zitterd” ontstaan. Daarom staat 2012 nu in het teken van het 5-jarig jubileum van “Jeugfanfaar Zitterd”.
Om het jubileumjaar van de jeugfanfaar af te sluiten en de samenwerking te vieren organiseren de drie fanfares op
zaterdag 10 november “wereldmuziek”

Voor dit concert vormen de muzikanten van de drie eerder genoemde fanfares één groot orkest, het BCJ orkest. Op deze sprankelende avond verrassen we u met een optreden van de drie gezamenlijke slagwerkgroepen, de drie gezamenlijke fanfares en natuurlijk de ‘Jeugfanfaar’ zelf.
De entree van dit evenement –dat plaatsindt in het gerenoveerde Forum theater in Sittard- bedraagt slechts € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 12 jaar. U kunt entreekaarten bestellen via e-mail. Wij hopen u te mogen begroeten op 10 november!
Promsconcert Jeugfanfaar Zitterd: 6 oktober
Jeugfanfaar Zitterd bestaat al 5 jaar! Ter gelegenheid van dit vijfjarig bestaan organiseert de Jeugfanfaar Zitterd op zaterdag 6 oktober een promsconcert genaamd:
“The past and Future”
In een sfeervol aangeklede fanfarezaal aan de Leijenbroekerweg 105 te Sittard zal het jeugdorkest onder leiding van Paul Erens zich presenteren in een wervelende show vanaf 19.00 uur. Aan dit promsconcert werken mee: internationaal orkest Sonabile Band o.l.v. Th. Jacobs, de Sittardse zanger Rik Bollen en Schaekens Licht Geluid Video.
Jubileumconcert 'BCJ': 10 november
Dit jaar viert jeugdfanfaar Zitterd haar vijfjarig jubileum. Om het jubileumjaar af te sluiten organiseren de samenwerkende fanfares in Sittard -Sint Caeciliea Broeksittard, Sint Barbara Sanderboet en Sint Jan Leijenbroek- een jubileumconcert
Wereldmuziek
op 10 november a.s. in het verrnieuwd Forum aan de Engelenkampstraat te Sittard. Binnenkort vindt u op deze website meer informatie.
In Memoriam Jean-Pierre Ubachs (1966-2012)
De fanfaremuziek wordt Jean-Pierre van huis uit met de paplepel ingegoten. Op zesjarige leeftijd wordt hij al lid bij fanfare Sint Jan. Met zijn markante persoonlijkheid vervult hij jarenlang op unieke wijze en vaak met veel bravoure de rol van baritonsaxofonist in de fanfare waar ook zijn vader Jan, moeder Leny en broer Raymond jarenlang actief waren of nog steeds actief zijn.

Jean-Pierre, na afgelopen vrijdag 17 augustus 2012, zullen we nooit meer samen repeteren. Jouw muziekspel, jouw humor en jouw unieke persoonlijkheid zullen we ons echter blijvend herinneren. We hopen dat je de rust hebt gevonden waar je zo naar op zoek was.
(19-08-2012 Paul)

Zomerconcert bij Pergamijn (30 juni)
Het succes van het concert vorig jaar van in het kader van Buurten bij de Buren verdient een herhaling. Daarom zal zowel de fanfare als ook de slagwerkgroep Sint Jan op zaterdag 30 juni om 18:45u een zomerconcert geven in de binnentuin van het AC Leyenbroek van Pergamijn. Iedereen is welkom aan de Leyenbroekerweg 113c.
(04-06-2012 André)

Wisseltrofee Onderbankentoernooi weer naar Sint Jan
Het jaarlijkse Onderbankentoernooi is een muziekwedstrijd tussen verschillende harmoniën en fanfares. Na het grandioze succes van verleden jaar neemt Fanfare Sint Jan ook dit jaar een wisseltroffee mee naar Sittard-Leyenbroek. Dit jaar speelde fanfare Sint Jan o.l.v. Harrie Broun in de 5e divisie de werken 'Conspicuous'van Jan Bosveld en 'Astro Suite' van Eric Swiggers. De jury, bestaande uit Fried Dobbelstein beoordeelde Conspicious met 86 punten en Astro Suite met 84 punten. Met een gemiddelde van 85 punten neemt fanfare Sint Jan de trofee voor de afdelingen 3 t/m 5 mee naar huis, zoals dit ook gebeurde in 2008, 2009 en 2011. Wederom een geweldig resultaat, waar dirigent Harrie Broun, de leden en het bestuur van fanfare Sint Jan enorm trots op zijn.
(03-06-2012 Paul)

Voorjaarsconcert Leijenbroek
Op zaterdag 12 mei geeft de fanfare een voorjaarsconcert. Dit concert staat in het teken van de voorbereiding op het jaarlijks terugkomende MFO federatietoernooi . Aan dit concert zullen deelnemen de slagwerkgroep onder leiding van Tim Aerdts, Fanfare Sint Jan onder leiding van Harrie Broun en onze gasten uit Jabeek, Koninklijke Fanfare St. Caecilia onder leiding van John Willems. Het concert begint om 19:30 en vindt plaats in de fanfarezaal te Leijenbroek.
(30-04-2012 Maurice)

Onderbankentoernooi, 3 juni, 18:00 uur, Merkelbeek
Het jaarlijkese Onderbankentoernooi is een muziekwedstrijd tussen verschillende muziekverenigingen. In 2011 nam fanfare Sint Jan twee trofeeën mee naar huis en ook op eerdere edities van dit toernooi resulteerde het concert van fanfare Sint Jan in een fraai jury-rapport. Dit jaar zal fanfare Sint Jan uitkomen in de 5e divisie met de werken 'Conspicuous'van Jan Bosveld en 'Astro Suite' van Eric Swiggers. Fried Dobbelstein zal deze werken jureren.
Fanfare Sint Jan uit Leyenbroek speelt tijdens het MFO toernooi op zondag 3 juni om 18uur in de fanfarezaal van Fanfare St. Joseph, Clemensweg 1, Merkelbeek.
(30-04-2012 Paul)

Leyenbroek naar Solistenconcours
Op zaterdag 24 maart hebben enkele jeugdleden van onze fanfare en slagwerkgroep deelgenomen aan het Hubert Hermens solistenconcours, dit jaar in Merkelbeek. Bij de aspiranten heeft Ruud Smits 72 punten gehaald met een trompetsolo. In de vijfde divisie slagwerk heeft Colin Rutte op de marimba 81 punten behaald. Toby van Berlo in de vierde divisie, op trompet, 82 punten. in de tweede divisie heeft Joshi van Berlo met een bugelsolo de eerste prijs gewonnen met 89 punten.
 
Een mooie prestatie van onze 3 medemuzikanten, die onze fanfare en slagwerkgroep goed vertegenwoordigd hebben. Proficiat met de behaalde resultaten!
(03-04-2012 Frank)
Open dag BS Leijenbroek
15 april speelt fanfare St Jan op de open dag van BS Leyenbroek. Om 13.00 en 13.45 uur brengt St. Jan een een kort programma, dat anders dan anders is. Om 14.45 uur is de slotuitvoering waarbij de fanfare leerlingen van groep 6 begeleidt. Er is van alles te zien en te horen in het voormalige kloostercomplex dus komt allen.
(03-04-2012 Rob)
Afsluiting project Windkracht
Project Windkracht is een project van Artamuse en fanfare ST Jan. Leerlingen van groep 6 krijgen 5 lessen van 45 minuten waarin zij uiteindelijk 3 stukjes instuderen die ze samen met de fanfare gaan uitvoeren op het eind van de open dag van BS Leijenbroek, 15 april. Een aantal van onze leden hebben deze lessen bijgewoond. Er is een groepje dat bugelisten, klarinettisten en slagwerkers enthousiast in de weer. Na het project Windkracht bieden fanfare en Artamuse tot aan de zomervakantie muzieklessen op bugel en slagwerk aan. Deze lessen vinden aansluitend aan school plaats en worden door docenten van Artamuse gegeven. Wij hopen op deze manier leerlingen te kunnen werven voor onze vereniging.
(03-04-2012 Rob)
Leyenbroek naar Solistenconcours
Op zaterdag 24 maart zullen diverse leden van de fanfare weer deelnemen aan het Hubert Hermens Solistenconcours. Deelnemers dit jaar zijn Ruud Smits (trompet), Toby van Berlo (trompet), Joshi van Berlo (bugel) en Colin van Rutten (marimba). De optredens vinden plaats tussen 15:30 en 19:30. Het solistenconcours vindt plaats in het gemeenschapshuis “De Henkhof” te Merkelbeek. Wij wensen onze collega’s heel veel succes en hopen op mooie resultaten.
(22-01-2012 Maurice)
Voorjaarsconcert Leijenbroek
Op zaterdag 12 mei geeft de fanfare een voorjaarsconcert. Dit concert staat in het teken van de voorbereiding op het jaarlijks terugkomende MFO federatietoernooi . Aan dit concert zullen deelnemen de slagwerkgroep onder leiding van Tim Aerdts, Fanfare Sint Jan onder leiding van Harrie Broun en onze gasten uit Jabeek, Koninklijke Fanfare St. Caecilia onder leiding van John Willems. Het concert begint om 19:30 en vindt plaats in de fanfarezaal te Leijenbroek.
(18-03-2012 Maurice)
5 fibberwarie Kènjerzitting
De kaartverkoop voor de Kènjerzitting op 5 februari 2012 is gestart. Op het programma staat o.a. Kènjerleidje 2012, Clown Rinaldo, Jazz Dance Swentibold, P.J.Jessen alles ondersteund door de Marotte Kapel. Kaarten zijn verkrijgbaar bij:
 • de Marottewinkel, brandstraat 11-15, geopend donderdag 10-14u, zaterdag 10-17u, koopzondagen 12-17u.
 • Sigarenmagazijn Augustus van Neer, markt 18, geopen maandag 13-18u, dinsdag t/m vrijdag 9.30-18u, zaterdag 9-17u.
(18-03-2012 Paul)
Sint Jan met de feestdagen
Traditiegetrouw speelt een koperensemble van de fanfare op kerstavond op verschillende plekken in de wijk. U kunt het kerstensemble van de fanfare verwachten op de volgende tijdstippen (bij benadering):
 • 18.15 uur: Charles Beltjenslaan
 • 18.30 uur: Hoek Kapellerweg-Russellaan
 • 18.50 uur: Kerk Leijenbroek
 • 19.30 uur: Broekstraat thv Kerststal
 • 19.50 uur: Bernhardlaan
 • 20.15 uur: Beatrixlaan
 • 20.40 uur: Kapel Gemmaklooster
 • 21.00 uur: Blijdestein
 • 21.30 uur: Julianaplein
 • 22.10 uur: Kerk Leyenbroek
Op 2e kerstdag zal het kerstensemble van Fanfare Sint Jan de H.Mis opluisteren om 11.30 uur.
(18-12-2011 Paul)
Nieuwjaarsconcert: 8 januari
Het nieuwjaarsconcert van fanfare Sint Jan staat al jaren garant voor sfeer, gezelligheid en mooie muziek. Ook dit jaar nodigen wij u van harte uit om samen met ons het nieuwe jaar muzikaal in te luiden op zondag 8 januari vanaf 12 uur in de fanfarezaal. Wij ontvangen u graag vanaf 12.00 met een kop koffie en een wafel. Het nieuwjaarsconcert start om 12.30 uur.
We zorgen weer voor een afwisselend programma met blaasmuziek, melodisch slagwerk en zang. Jeugdkoor 'Sound 70' en soliste Nicole Frissen zullen samen met de fanfare musiceren. De slagwerkgroep Sint Jan brengt een zeer gevarieerd programma met werken voor ritmisch slagwerk en luchtige intermezzo’s voor melodisch slagwerk. Ook zullen er bekende melodieën te horen zijn die afgewisseld worden door het ritme van de Samba. Daarna neemt het fanfare-orkest Sint Jan u mee in een muzikale wereldreis van Zuid-Amerikaans naar Spaans temperament en van traditionele Amerikaanse marsmuziek naar Hollandse hiphop. Laat u verrassen op zondag 8 januari a.s., u bent van harte welkom.
(04-12-2011 Paul)
Sjtart kaartverkoup Leyebroukzitting
De kaartverkoop voor de tradisjonele Leyebroukzitting op 3 februari 2012 is gestart. Op het programma staat Domm & Dööll (zang), Henry van Geneijgen (Buut); Erwin (zang), Peter Vaassen (buut) en diverse Sittardse artiesten alles ondersteund door de Marotte Kapel. Kaarten à €16,50 zijn verkrijgbaar bij:
 • de Marottewinkel, brandstraat 11-15, geopend donderdag 10-14u, zaterdag 10-17u, koopzondagen 12-17u.
 • café 't Duvelke, helstraat 3a, tel. 046-4528428
 • Fanfarezaal Sint Jan, zaterdag 17:30-20:30, tel:046-4524798
 • Leny Ubachs, Heerlenerweg, tel:046-4510664
 • Piet Lamberiks, Kapellerweg, tel:046-4525699


(04-12-2011 Paul)
Wij danken onze trouwe donateurs!
Wij danken u als trouwe donateur voor uw bijdrage aan Fanfare Sint Jan. Op deze wijze helpt u mee aan de ondersteuning van de culturele en muzikale rijkdom bij u in de buurt.
Door uw bijdrage kunnen we onder meer muziekinstrumenten aanschaffen, repeteren, muzikanten opleiden en optredens verzorgen. Van communiefeesten, kerstmissen, huldigingen tot hoogtijdagen: Uw Fanfare is present.
Wij brengen de muziek meer dan dichterbij zodat onze Limburgse volkscultuur behouden blijft. Onze Dank!
 
Het bestuur en haar muzikanten
 
Heeft u nog niet gedoneerd? U kunt uw bijdrage overmaken op Bankrek. 13.50.90.199 tnv Fanfare Sint Jan
(08-10-2011 Paul)
Maatschappelijke functie uitgebreid naar Ophoven
Binnen afzienbare tijd sluit de parochiekerk in Ophoven. De parochie van de Christus Koningkerk in Leyenbroek beslaat vanaf dan ook de buurten Ophoven, Beekdal en Craveld. Van oudsher vervult Fanfare Sint Jan een maatschappelijke functie binnen de parochie. Fanfare Sint Jan zal deze maatschappelijke functie met veel genoegen ook vervullen in de buurten Ophoven, Craveld en Beekdal op dezelfde muzikale wijze als al jaren in de buurten Leijenbroek, Park en Kollenberg gebruikelijk is.
(08-10-2011 Paul)
Een muzikaal gezellig najaar...
Het najaar is de tijd van een aantal typische feestdagen, waarbij fanfare Sint Jan natuurlijk voor de muzikale omlijsting zorgt.
 • De opening van het Oktoberfeest met de traditionele Oktoberparade op 21 oktober
 • Sint Maarten op 11 novemeber
 • Intocht Sint Nicolaas in Leijenbroek op 20 november
Bij deze drie gelegenheden in Leyenbroek-Sittard is Sint Jan ook dit jaar weer aanwezig.
Muzikale terugblik 2010-2011
Genietend van de zomer kijkt Fanfare Sint Jan Sittard-Leyenbroek terug op een seizoen met hoogtepunten en dieptepunten.
Dieptepunt was het overlijden van ons gewaardeerde lid Jan Ubachs op 4 november 2010. Tijdens de zeswekendienst hebben de leden op gepaste muzikale wijze afscheid kunnen nemen.
Hoogtepunt van het muzikale jaar was de prestatie op het Onderbanken toernooi van 4 juli 2011, waar Fanfare Sint Jan twee wisseltrofeeën mee naar Leijenbroek bracht. En ook de prestaties van onze jeugdige muzikanten tijdens het Hubert Hermens Muziekconcours en bij de HaFaBra examens mogen niet onvermeld blijven.
Daarnaast was 2010-2011 het jaar van vernieuwing: een nieuw logo, een nieuwe succesvolle manier van leden werven en diverse vernieuwingen binnen het bestuur (hoewel we nog steeds op zoek zijn naar een nieuwe secretaris en een bestuurslid 'jeugdzaken').
Tevreden kijken wij terug, met dank aan onze trouwe toehoorders. En verwachtingsvol kijken wij vooruit naar het nieuwe seizoen 2011-2012 met o.a. de Rosaprocessie op 28 augustus, het Clusterconcert op 5 of 6 november en het traditionele Nieuwjaarsconcert op 8 januari. U bent toch ook weer van de partij?

Buurten bij de Buren op zondag 3 juli!
Het is weer zover: op zondag 3 juli organiseren Daelzicht en Stichting Pergamijn het jaarlijks terugkerende evenement Buurten bij de Buren! Ook het fanfarekorps en de slagwerkgroep van Fanfare St. Jan leveren een bijdrage om er een geweldig buurtfeest van te maken!

Om 15:00 zullen Fanfare Sint Jan en de slagwekgroep van Fanfare St.Jan optreden in de theaterzaal van Leyenbroekerweg 113a (Daelzicht). Maar er zijn ook talrijke andere activiteiten zoals optredens van Frans Croonenberg en Levana, een kinderrommelmarkt en diverse activiteiten in de gehele wijk en de complexen gelegen aan de Beukeboomweg 113a (Daelzicht), Leyenbroekerweg 113c (Stichting Pergamijn)

Buurten bij de Buren vindt plaats van 12.00 uur tot 18.00 uur in de wijken Kollenberg en Leyenbroek.Tot zondag 3 juli!

Onderbankentoernooi: Twee trofeeën voor Leijenbroek
Op 5 juni j.l. heeft Fanfare Sint Jan uit Leyenbroek-Sittard o.l.v. Harrie Broun de wisseltroffee voor de 3e, 4e en 5e divisie gewonnen op het Onderbankentoernooi te Nuth. Ook de trofee voor het hoogste aantal punten van het hele toernooi ging mee naar Leijenbroek.

Fanfare St.Jan Leijenbroek opende met het inspeelwerk 'The Voice of the Guns' van Kenneth Alford. Na deze spectaculaire start vervolgde fanfare Sint Jan met 'Border Zone' van Jacob de Haan. De jury, bestaande uit Dhr. Norbert Nozy waardeerde dit werk met 92 punten. Als tweede werk te beoordelen bracht fanfare St.Jan-Leyenbroek 'Liike a Child' van Andreas Schulte ten gehore. Dit werk was goed voor 89,5 punten. Daarmee is fanfare Sint Jan uit Leijenbroek-Sittard de winnaar van deze editie van het Onderbankentoernooi met een gemiddelde van 90,75 punten met het predikaat uitmuntend. Fanfare Sint Jan sleepte in 2009 en 2008 de wisseltrofee voor de divisies 3, 4 en 5 ook al mee naar Leijenbroek. De wisseltrofee voor het hoogste puntentotaal van het toernooi gaat nu voor het eerst naar Leyenbroek, een resultaat om trots op te zijn.
Het komende jaar krijgen beide bekers een ereplek in de fanfarezaal van Leijenbroek!
(05-06-2011 Paul)

Concert Monschau 22 mei

Fanfare St. Jan uit Leijenbroek-Sittard zal op zondag 22 mei een openlucht concert verzorgen in de alom bekende toeristenplaats Monschau in de Eifel. Het concert zal plaatsvinden in het centrum van Monschau naast de Protestantse Kerk. De slagwerkgroep zal beginnen om 16:00. Vervolgens zal de fanfare rond 16:45 proberen om de aandacht van de grote hoeveelheid toeristen te krijgen.
(15-05-2011 Maurice)

Hubert Hermens solistenconcours
Collin van Rutten heeft op het Hubert Hermens solistenconcours te Doenrade op 9 april j.l. een eerste prijs behaald in de 5e divisie. Hij speelde een werk voor multi-percussion, Pluto van J. Schroën, en scoorde hiermee 82 punten.
Namens Fanfare Sint Jan uit Leijenbroek-Sittard felicitaties voor dit fraaie resultaat.
(17-04-2011 Lotte)

Zin in muziek
Tevreden kijkt Fanfare Sint Jan terug op de eerste editie van ' Zin in Muziek' van 26 maart. In de fanfarezaal aan de Leyenbroekerweg te Sittard maakten kinderen variërend van 6 tot 10 jaar kennis met de verschillende instrumentgroepen van het fanfareorkest. Niet door ernaar te luisteren, maar vooral ook door zelf te doen. Inmiddels zijn 4 van de deelnemers gestart met oriënterende lessen. Twee leerlingen op saxofoon sopraan, 1 leerling op bugel en 1 leerling op slagwerk.
(17-04-2011 Paul)

Aanwinst voor het bestuur
Op de algemene ledenvergadering van Fanfare Sint Jan Leijenbroek-Sittard hebben de leden van de fanfare André Hochstenbach unaniem verkozen als nieuwe voorzitter van de vereniging. André was al een tijdje interim voorzitter. De heer Frank van Berlo is benoemd als nieuwe penningmeester van de vereniging. De leden van Sint Jan wensen beide heren veel plezier en succes in hun bestuurstaak.
(17-04-2011 Paul)

Hubert Hermens solistenconcours De muziekfederatie Onderbanken organiseert jaarlijks het Hubert Hermens solistencooncours. Ook dit jaar zal een afvaardiging van fanfare Sint Jan hieraan deelnemen. Op zaterdag 9 april zullen Colin van Rutten en Lindsey Schwidder deelnemen aan dit solistenconcours in het Streektrefcentrum te Doenrade. Colin van Rutten zal in de vijfde divisie slagwerk spelen om 16:10 en zal “Pluto” van J. Schroën ten gehore brengen. Om 18:10 zal Lindsey Schwidder in de derde divisie slagwerk “Jeroen” van F. Rademakers ten gehore brengen. Wij wensen hun veel succes tijdens het concours en supporters zijn van harte welkom.
(03-04-2011 Maurice)

Nieuw logo
Met trots presenteert fanfare Sint Jan haar nieuwe logo.

fanfare Sint Jan Leijenbroek-Sittard is trots op haar nieuwe logo!
Het nieuwe logo is geheel belangeloos ontwikkeld door Marloes Beurskens van reclamebureau Magenta. Het logo verwijst naar zowel het fanfare-orkest als ook naar de slagwerkgroep. In de sierlijke krul is een muzieksleutel verwerkt.
(29-03-2011 Paul)

Zin in Muziek
Samen muziek maken is heel leuk. Om dat zelf te ontdekken organiseert fanfare St. Jan op 26 maart aanstaande een oriëntatiedag voor jong en oud. Het doel is kennismaken met het instrumentarium en de muziek van de fanfare.
Na de kennismaking met de diverse instrumenten en enkele door de jeugfanfaar gespeelde muziekwerken, bestaat voor geïnteresseerden de mogelijkheid om met een gekozen instrument een eenvoudig muziekstuk in te studeren. Dit natuurlijk onder deskundige begeleiding. Na ongeveer een uur, zullen wij het muziekstuk, gezamenlijk met de fanfare, uitvoeren. Deze middag begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 17:15. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan Jeugd@FanfareSintJan.com.
(14-03-2011 Paul)

Fanfare Sint Jan zoekt bestuursleden
Een bestuursfunctie bij fanfare Sint Jan iets voor u? Neem contact op met info@FanfareSintJan.com voor de mogelijkheden.
(14-03-2011 Paul)

Foto's kènjerzitting en Leijebroukzitting
Fanfare Sint jan kijkt terug op twee bijzonder geslaagde carnavalszittingen. De foto's van de kènjerzitting en de foto's van de Leijebroukzitting zijn daar getuige van.
Volgend jaor zeet geer d'r toch zeker auch biej! (14-03-2011 Paul)

Fanfarezaal zit bomvol tijdens concert jeugdorkesten Afgelopen vrijdag (21-1-2010) hebben de Jeugfanfaar Zitterd en het B en C orkest van Harmonie St Joep een concert gehad. Ikzelf speel bij Jeugfanfaar Zitterd. Ik vind het superleuk om een concert te geven samen met vrienden, want dat zijn we geworden. Sinds 2007 spelen wij (de Jeugfanfaar) al samen, en nu zijn we een super hechte vriendengroep. Ondertussen zijn er weer jonge muzikanten bijgekomen, maar ook die vinden het altijd leuk om op vrijdagavond weer bij elkaar te komen. Ook was het leuk om andere leeftijdsgenoten eens te zien spelen. Ik had bewondering voor het C-orkest! Ze spelen pas één jaar en kunnen nu al zo’n concert geven! Echt knap hoor! Maar ook het B-orkest vond ik héél goed spelen! Voor de rest was het gewoon een supergezellige avond, waar we allemaal heel veel gelachen hebben! We moeten dit echt vaker doen!
(23-01-2011 Floor)

Jeugfanfaar Zitterd en jeugdorkesten Sint Joseph Op vrijdag 21 februari zullen de jeugdharmonie van de Sint Joep en de Jeugfanfaar Zitterd een concert geven in de fanfarezaal van Sint Jan aan de Leijenbroekerweg. Jeugfanfaar Zitterd is het jeugdorkest van de Sittardse Fanfares Sint Caecilea Broeksittard, Sint Barbara Sanderbout en Sint Jan Leyenbroek. Aanvang van deze concertavond is om 19 uur.
(16-01-2011 Paul)

De feestdagen met fanfare Sint Jan
Ook deze feestdagen is de fanfare weer present. Op kerstavond met kerstmuziek op diverse plaatsen in de wijk en op tweede kerstdag tijdens de eucharistieviering in de kerk van Leyenbroek. Op 9 januari bent u welkom tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert. Aanvang 12.30 uur in de fanfarezaal in Leyenbroek. De slagwerkgroep en het fanfareorkest brengen voor u een gemengd muzikaal programma ten gehore.
(21-12-2010 Paul)

Verkoop Marottezitting Leijebrouk gestart
Op 18 februari 2011 organiseert fanfare Sint Jan samen met de Marotte Zitterd weer de Leyebroukzitting. Op het programma staan o.a. DéJà Vu, Har Daniëls (buut), Kölsch Platt, Wim Joosten (buut) en Big Benny. De kaartverkoop voor deze gezellig(st)e Marottezitting is gestart. Kaarten voor de Leijebroukzitting zijn verkrijgbaar in de Marottewinkel (geopend op donderdagmorgen en zaterdag in het pand van van Neer-Eijckeler op de Brandstraat). Kaarten zijn ook verkrijgbaar via Piet Lamberiks (tel. 4525699) en Leny Ubachs (tel. 4510664).
(21-12-2010 Paul)

Fraaie intocht van Sint Nicolaas
Op 28 november bracht de goedheiligman een bezoek aan Leijenbroek. Speciaal voor deze gelegenheid liep dans- en majorettegroep Elisabeth uit Sittard samen met fanfare Sint Jan voor de Sint en zijn gevolg zwarte Pieten uit. Het leverde een bijzonder fraai beeld op. In de toekomst hopen de beide verenigingen vaker samen te werken.
(6-12-2010 Paul)

In Memoriam Jan Ubachs
Jan Ubachs was in 1953 één van de eerste leden van fanfare Sint Jan. Jarenlang speelde hij saxofoon in het fanfare orkest. Later vervulde hij belangrijke ondersteunende taken. Op 4 november j.l. overleed hij op 76 jarige leeftijd. Ter nagedachtenis aan Jan Ubachs zal fanfare Sint Jan de zeswekendienst opluisteren op 19 december 2010 om 11:30 in de Christus Koningkerk te Leyenbroek. (16-11-2010 Paul)

Concert Slagwerkgroep Berg aan de Maas
De slagwerkgroep van fanfare Sint Jan Sittard-Leijenbroek onder leiding van Tim Aerdts, zal op zondag 7 november deelnemen aan een try-outconcert in Berg aan de Maas. Ook de slagwerkgroep van de fanfare Sint Caecilia uit Broeksittard en het Percussion Ensemble van de fanfare Sint Cornelius uit Schin op Geul zullen deelnemen aan dit concert. De concertmiddag begint om 16:00 en zal plaatsvinden in het Multifunctioneel Centrum aan de Bergerweg 1 in Berg aan de Maas. Wij hopen dat er diverse liefhebbers de weg zullen vinden naar Berg aan de Maas, en zullen genieten van deze geweldige concertmidddag. (4-11-2010 Maurice)

Slagwerktreffen Roermond - 31 oktober
De slagwerkgroep van fanfare Sint Jan Sittard-Leijenbroek onder leiding van Tim Aerdts, zal op zondag 31 oktober deelnemen aan het slagwerktreffen in Roermond. Het slagwerktreffen wordt georganiseerd door de Koninklijke Harmonie Roermond. Aan dit slagwerktreffen zullen diverse slagwerkgroepen/drumbands deelnemen. Onze slagwerkgroep zal onder andere werken zoals Perchacareando , Cool Brandy en Back to Baker ten gehore brengen. Het hoogtepunt van de dag zal zijn als de slagwerkgroepen gezamenlijk de Sabeldans van Katchaturian en Rock around the clock ten gehore brengen. Tijdens dit optreden zal L1 TV aanwezig zijn voor het maken opnamen! Het slagwerktreffen begint om 13:00 en zal tot 17:00 duren. Het zal plaatsvinden in het Harmoniepaviljoen aan de Florasingel 40 te Roermond. Wij hopen dat dit jaar vanuit Sittard ook diverse liefhebbers de weg naar Roermond vinden, en zullen genieten van deze geweldige concertmiddag. (10-10-2010 Maurice)

Donateursactie van 4-9 oktober 2010
In de week van 4 tot 9 oktober gaan de leden van fanfare Sint Jan weer op pad voor de jaarlijkse donateursaktie. De bijdragen van de donateurs is voor ons een belangrijke inkomstenbron. Van onze totale begroting wordt ongeveer een bijdrage van 15% van onze donateurs ontvangen. De fanfare heeft deze inkomsten nodig om muziek te kunnen maken ten behoeve van een aantal belangrijke activiteiten binnen onze gemeenschap. Wij hopen dat onze muzikanten een beroep op de bewoners van de buurt kunnen doen. Mocht u onverhoopt niet thuis zijn, dan kan de bijdrage ook overgemaakt worden op bankrekeningnummer 13.50.90.199 ten name van Fanfare Sint Jan. Bestuur en leden zijn u zeer erkentelijk voor uw bijdrage. (23-09-2010 Piet)

Fanfare Sint Jan presteert op Onderbankentoernooi
Op het Onderbankentoernooi van 19 en 20 juni 2010 opende Fanfare Sint Jan uit Leijenbroek - Sittard met de concertmars 'Promenade' van Ger de Mulder. Als eerste te beoordelen werk speelde Fanfare Sint Jan 'Four Sketches For Band' van Marco Pütz. Vervolgens bracht Fanfare Sint Jan 'De Zwaanriddersage' van Jan Bosveld ten gehore. Met een totaal van 83,75 punten een zeer verdienstelijk resultaat voor Leyenbroek. (20-06-2010 Paul)

Slagwerkgroep concerteert in Roermond
De slagwerkgroep van fanfare Sint Jan Leyenbroek - Sittard gaf zondag 6 juni 2010 i.s.m. de slagwerkgroep van de Koninklijke Harmonie Roermond een spetterend concert in de Oranjerie te Roermond , ter gelegenheid van het Stedelijk Muziekfeest Roermond. Deze samenwerking was ontstaan onder leiding van Tim Aerdts, dirigent bij beide slagwerkgroepen. De slagwerkgroep van fanfare Sint Jan speelde voornamelijk bekende nummers zoals de Lambada, Eye Of the Tiger, en het door Tim Aerdts zelf gearrangeerde werk Brown Eyed Girl. De samenwerking tussen beide slagwerkgroepen was zeer geslaagd en smaakt naar meer. (06-06-2010 Lotte)

Jeugdleden Fanfare Sint Jan nemen twee bekers op Hubert Hermens Concours
Op 27 en 28 maart 2010 nam een delegatie jeugdleden van Fanfare Sint Jan Leijenbroek deel aan het Hubert Hermens Solistenconcours van de Muziekfederatie Onderbanken. Lotte Pustjens (Marimba) en Kira Masius (alt-sax) scoorden beiden de hoogste punten in hun afdeling en namen vol trots een beker mee naar Leijenbroek! Kira ontving zelfs lof der jury.
De uitslagen op een rijtje:

2e divisie blazers:
Bart Kessels, trompet, 85 pt

3e divisie blazers
Joshi van Berlo, bugel, 83 pt

4e divisie blazers
Toby van Berlo, bugel, 82 pt
Benji van Berlo, bugel, 77 pt (ondanks een haperend ventiel!)

Aspiranten divisie blazers
Kira Masius, alt-saxofoon, 82 pt

5e divisie slagwerkers
Colin van Rutten, percussie, 81 pt

4e divisie slagwerkers
Lotte Pustjens, marimba, 84pt
Lindsey Schwidder, drumset, 82 pt

Allemaal van harte proficiat met dit mooie resultaat! (28-03-2010 Paul)

© Fanfare Sint Jan | Alle rechten voorbehouden | Webdesign P.Diederen