Jeugd

De jeugd heeft de toekomst

Het leren bespelen van een instrument is een vaardigheid die garant staat voor een leven lang plezier. Deze hobby geeft jeugdigen maar ook volwassenen een mooie ontspanningsmogelijkheid op creatieve wijze en samen met anderen. Een muziekopleiding van welke aard dan ook is een waardevol element in de opvoeding en vorming van kinderen en jongeren. Het geeft zelfvertrouwen, ruimte voor creatieve ontwikkeling en vooral ook veel genoegen.

Fanfaremuziek is een essentieel onderdeel van ons culturele erfgoed. Fanfares vindt men van oorsprong eigenlijk alleen in Zuid-Nederland, en in bepaalde gebieden in Spanje en Italië. In de hedendaagse samenleving lijkt het steeds belangrijker om voeling te blijven houden met het culturele erfgoed. Een muzikale opleiding bij fanfare Sint Jan past daar zeker bij.

Fanfare Sint Jan uit Leijenbroek is een relatief kleine vereniging en biedt juist daardoor veel mogelijkheden aan jonge talentvolle leden. Bij fanfare Sint Jan streven wij er naar om jeugdleden binnen een vrij korte opleidingsperiode van een tot drie jaar al te laten meespelen in het fanfarekorps en de slagwerkgroep. Hiermee biedt de fanfare uitstekende kansen om jong talent te ontwikkelen.

Jeugdopleiding

Fanfare Sint Jan heeft een interne muziekopleiding, verzorgd door de gecertificeerde docenten Jacques Cuypers (bugel en trompet), Joyce Bruysten (saxofoon) en Jamie Vinders (percussie en melodisch slagwerk). Deze ervaren docenten brengen de leerling van jongs af aan de fijne kneepjes van het musiceren bij. Daarnaast beschikt zowel de fanfare als de slagwerkgroep over een eigen instructeur voor het opleiden en/of bijscholen van leerlingen.

Samen muziek maken gebeurt op verschillende manieren. Samenspel maakt deel uit van de jeugdopleiding. En de traditionele voorspeelavond -jaarlijks de afsluiting van het muzikale seizoen- is dé gelegenheid om in diverse ensembles muziek te maken.

Lid worden

Is muziek maken misschien iets voor jou? Je mag bij fanfare Sint Jan gratis starten met een aantal proeflessen. Je kunt op ieder moment in het jaar starten! Weet je al welk instrument je wil bespelen? Dan kun je daar meteen mee aan de slag. Weet je nog niet precies welk instrument je wil bespelen? Geen paniek, dan volg je gratis een aantal proeflessen op verschillende instrumenten zodat je daarna echt wel weet welk instrument bij jou past. Het instrument krijg je van ons in bruikleen, je hoeft zelf geen instrument te kopen.

Speel je al een instrument en ben je benieuwd naar het fanfare-orkest of de slagwerkgroep? Dan kun je gratis deelnemen aan een proefrepetitie.

Voor informatie over gratis proeflessen, een gratis proefrepetitie of een repetitiebezoek neem contact met ons op via info@fanfaresintjan.com .